beweging, bewustzijn en reflectie

Ga je met mij een traject aan, dan krijg je een combinatie van beweging, bewustzijn en reflectie. Maar wat moet je je daar nu precies bij voorstellen? Hier gebruik ik graag de woorden van de mensen die het hebben meegemaakt: ‘Het is geen yoga, het is geen mindfulness, het is geen meditatie, het zijn geen fysio-oefeningen, en het is ook niet zweverig.’

Beweging is daarbij een van de middelen die we gebruiken. Want als je met je hoofd er niet bij kan, dan is het zinvol om het vanuit het lichaam te doen. Probeer het maar eens: voel je terwijl je dit leest ergens spanning? Hoe voelen je schouders op dit moment? Je nek? Voelt rechts hetzelfde als links? Wat voel je als je hem aanspant? Is dat fijner, of juist niet? En waarom?

Tijdens mijn sessies word je je bewust van hoe jij functioneert (fysiek, mentaal, emotioneel). Van hoe jij keuzes maakt en waarom. Zo kom je tot de kern van het probleem, en kun je méér doen dan alleen de gevolgen ervan behandelen.

AANPAK

Elk traject begint met een oriënterend gesprek waarin we samen bepalen of je voor individuele sessies of groepssessies gaat. In dit gesprek kijken we waar de knelpunten zitten, wat je wensen zijn. Ik evalueer daarnaast het lichaam in zijn geheel, inclusief je houding. Samen stellen een doel vast. Dit doel gebruiken we elke sessie om te reflecteren waar we staan en wat er mogelijk aangepast kan worden. Het is dus ook een soort ijkpunt.

GROEPSESSIES

Traject: tien sessies (plus oriënterend gesprek) van anderhalf uur, één sessie per week.

Elke les is gebaseerd op een thema, en bestaat uit een combinatie van bewegen, lichaamsbewustzijn en reflectie. We beginnen met simpele oefeningen die je helpen je lijf te voelen. Tijdens de les praten we over de relatie met het mentale – over oordeel, grenzen, veiligheid en meer, vanuit de theorie van de NLP. De oefeningen uit de les zijn ook thuis toe te passen: je krijgt van mij het gereedschap om zélf verder te kunnen. Doordat je in groepsverband deelneemt is er ruimte voor interactie, voor van elkaar leren: hoe reageer je bijvoorbeeld op de ander? Waar liggen je grenzen? Welke rol neem je?

AGENDA

2024
start 09 januari tot 19 maart
2024
start 2 april tot 18 juni
2024
start 10 september tot 19 november

INDIVIDUELE SESSIES

Je krijgt één op één begeleiding van mij. Samen bekijken we wat jij nodig hebt; ik stem mijn aanpak volledig af op jou. Op die manier pakken we gericht en diepgaand jouw specifieke problemen aan. En voel je je niet comfortabel in een groep? Dan zijn deze individuele sessies misschien ook iets voor jou.

VOOR BEDRIJVEN

Ik ben in te huren door bedrijven om problemen zoals ziekteverzuim, stress op de werkvloer, onderlinge communicatie van personeel, gevoel van veiligheid in het team aan te pakken. Dat doe ik via trainingen en sessies op locatie.

RETRAITE

De retraite is een intensief weekend waar diepgaande verandering mogelijk wordt gemaakt. Het concept is simpel: Jij, zoals jij bent, jouw lichaam zoals het is. Tijd nemen voor elkaar, met vragen en antwoorden. Met onze begeleiding leer je op een natuurlijke en spontane manier jouw grenzen en mogelijkheden kennen. Van je lichaam, je gevoel, je gedachten. Je ontdekt hoe je kan werken aan het beter vinden en bewaken van balans in je leven. Dat is een actief proces, waarbij je steeds een stapje neemt in de richting waar jij op wil.

Maar, zoals een andere deelnemer zei: je moet het vooral ervaren. Een afspraak maken voor een verkennende sessie?

Ik vond het best spannend en ‘niks voor mij’ maar na de eerste les was ik om Luciola creëert een heel veilige en inspirerende omgeving. Soms net iets buiten mijn comfort zone maar altijd mild, liefdevol en met veel aandacht.

Janinedeelneemster groepsessie