lose your mind, come to your senses

VOEL JE VRIJ IN LICHAAM EN GEEST

Merk je de uitdaging om in de waan van de dag ruimte te houden voor wat er echt toe doet voor jou? En merk je de neiging om voorrang te geven aan de belangen van anderen? Je weet wel wat goed zou zijn, maar luistert er niet altijd naar. En dat knaagt een beetje. Wat je zou willen is:

 • Meer in contact zijn met je lichaam.
 • Dichtbij jezelf kunnen blijven.
 • Je denken meer met rust laten.
 • Loskomen van belemmerende patronen.
 • Vrijer kunnen bewegen, met lichaam en geest.
 • Minder oordelen en meer nieuwsgierigheid.
OPZET EN INHOUD VAN DE RETRAITE

Tijdens dit weekend werken we diepgaand met mentale en fysieke patronen. Zodat die gezien worden en kunnen loskomen. We ervaren hoe vrij het lichaam van nature is en wat dat teweegbrengt. Dit geeft inzichten die je direct in je dagelijks leven kunt integreren. Dit doen we door:

1

Bewegen

We hebben voorkeur voor bepaalde bewegingen. We gaan ontdekken tot welke bewegingen het lichaam nog meer in staat is en wat dit losmaakt. Het is daarbij niet belangrijk of je fit bent, lenig of gezond. Je openen voor de mogelijkheden van jouw lichaam is genoeg.
2

Meditatie

Door geleide meditaties leren we het lichaam kennen van binnenuit. Dat geeft de mogelijkheid de ruimte te ervaren als we de grenzen die we soms voelen met rust laten.
3

Uitwisselen van Ervaringen en Kennis

We delen ervaringen om er meer bewustzijn over te hebben. Waar nodig geven wij achtergrondinformatie om ervaringen betekenis te geven.
4

Vrije ruimte en ontspanning

Door te vertragen geven we ruimte aan wat vastzit. In de ontspanning van het samenzijn en tijd door te brengen in de natuur, verwerkt het lichaam vanzelf. Je merkt het als je je lekker voelt en plezier beleeft.
BEGELEIDING

Deze retraite wordt begeleid door Luciola Dumont en Suzanne Niemeijer. Ze zijn heel blij om voor deze gelegenheid hun kwaliteiten bij elkaar te brengen. Ze merkten in hun eerdere korte samenwerkingen hoe aanvullend hun werk is. Vanuit verschillende invalshoeken gaat het over hetzelfde: durven zijn wie je bent.

Bronnen die ten grondslag liggen aan dit traject zijn inspiraties uit ons eigen leven. Ze komen zowel uit oude wijsheden als de moderne wetenschap. Eckhart Tolle, Rupert Spira, Stephen Porges en Bernardo Kastrup zijn belangrijke leermeesters die Suzanne hebben gevoed en geïnspireerd. Luciola is, onder meer, geïnspireerd door het werk van Anna Halprin, Daniel Siegel, Bessel van der Kolk, Gabor Mate en Candace Pert.

Suzanne Niemeijer

Suzanne heeft haar wortels in de pedagogische wetenschappen en geeft trainingen in Neuro linguïstisch programmeren (NLP) voor Instituut Menz, dat ze 15 jaar geleden samen met haar man heeft opgericht. Daarnaast heeft ze een eigen traject ontwikkeld: Voorbij het ego, waar ze ook een boek over schreef. Ze ontdekte dat als je laat zijn wat er in dit moment is, er een enorme ruimte vrijkomt. Wie je dan ontdekt te zijn, is zoveel meer dan ons denken ons doet geloven.

Luciola Dumont

Luciola heeft een achtergrond in fysiotherapie (afgestudeerd in haar thuisland Brazilië) en dans (Artez dansacademie in Nederland). Daarnaast behaalde ze haar Master NLP bij instituut Menz. Ze smeedde deze elementen samen tot een eigen methodiek (MoveMend) waarmee ze mensen in contact brengt met de potentie van hun lichaam en het vermogen zichzelf te helen. De beste manier om die potentie naar boven te brengen is iemand te begeleiden naar zelfbewustzijn.

WAT JE MEENEEMT NA DIT WEEKEND:
 • Een grotere flexibiliteit van je bewegingen en gedachten en hoe die samenhangen met elkaar.
 • Hoe je open kunt blijven waar je je eerder zou afsluiten.
 • De herkenning van weerstand als waardevolle bron van onderzoek.
 • Vanuit jezelf in contact kunnen blijven met anderen.
 • Mogelijkheden om de signalen van het lichaam te leren verstaan en vertrouwen.
 • De moed om het tempo van je lichaam meer ruimte te geven, omdat je er taal aan kunt geven.

Past dit bij waar jij op dit moment mee bezig bent? Je bent van harte welkom mee te doen.
Samen maken we ruimte voor wat je afhoudt om je vrij te voelen. Het lichaam is de brug tussen wat je denkt dat allemaal moet naar aanwezig zijn bij wat er is. Door met elkaar te zijn, versterk je je proces enorm. Wat zich in de groep afspeelt, is een prachtige weergave van wat je ook in je leven ontmoet en daarmee een perfecte proeftuin.”

LOCATIE

de Abdijhoeve Doetinchem

De retraite vindt plaats in de Abdijhoeve aan de Abdijlaan 1 in Doetinchem. Zodra je op het terrein komt ervaar je de verstilling van de natuurlijke omgeving. Dat is een krachtige basis die het mogelijk maakt de stilte in jezelf te ervaren. We hebben de hele Wagenschuur met een heerlijke buitenruimte tot onze beschikking. Genoeg ruimte om samen te zijn of juist even tijd voor jezelf te nemen.

Aanmelden en informatie

Datum

7-8-9 juni

De retraite start op vrijdag om 16.00 uur en eindigt op zondag om 16.00 uur.

Het weekend is inclusief twee overnachtingen in een 1 persoonskamer, ontbijt, lunch en diner. We zorgen ook voor fruit, koffie en thee.

Tarief

Het tarief voor deze retraite is € 620,-.  Omdat we het belangrijk vinden dat de prijs geen belemmering is, hebben we drie scholarship plaatsen beschikbaar voor € 520,- (neem daarvoor contact met ons op). Deze retraite is vrijgesteld van BTW.

AANMELDFORMULIER